Dețin o livadă de 6ha de alun pe care am înfiinţat-o în urmă cu 7 ani. Plantaţia aflată în localitatea Băgău, comuna Lopadea Nouă cuprinde soiuri precum: Tonda Gentile delle Langhe (Trilobata), Tonda di Biglini, Tonda Romana şi Tonda di Giffoni. Soiurile italienești de alun sunt cele mai indicate pentru a fi plantate întrucât sunt productive, iar piața de desfacere este foarte mare, deoarece sunt utilizate pentru fabricarea dulciurilor.
Cultura alunului nu doar că este profitabilă, dar are și o durată de exploatare foarte mare. Dacă plantația este bine îngrijită, se pot recolta alune timp de zeci de ani.
Fructele au un gust placut şi constituie un aliment foarte hrănitor datorită conţinutului foarte bogat în vitamine (calciu şi fosfor), proteine, săruri minerale şi uleiuri. Conţin substante proteice (între 12% şi 28%), săruri minerale (între 2% şi 3,05%), glucide (între 12% şi 22%), grăsimi (între 52% şi 69%).