Doamna Stănuş Elena provine dintr-o familie de crescători de oi din strămoşi din  comuna Săsciori, zonă situată la poalele Munţilor Şureanu, în care păstoritul este una dintre ocupaţiile tradiţionale. Aici oamenii stau vremelnic în vatra satului, pentru că, în majoritatea timpului bătătoresc cărările munților și ale văii Sebeșului cu turmele de oi, căci transhumanţa are propriile ei legi.

Împreună cu familia creşte 700 de oi şi a construit o făbricuţă de prelucrare a laptelui la Pianu de Sus unde produce în principal brânză telemea (atestată ca Produs montan), brânză de burduf, dar şi caş, urdă, unt, smântână, toate pregătite cu mult drag din lapte curat, după reţetele familiei.  Le comercializează în pieţe sau la târguri, şi, mai nou, s-au adaptat noilor vremuri, şi fac livrări la domiciliu pe raza localităţilor Aiud, Alba Iulia şi Sebeş.

În curând veţi putea găsi produsele lor sub marca Biolact Stănuş şi în magazine, căci tânăra generaţie a  familiei continuă tradiţia, venind cu idei noi de dezvoltare a afacerii.

Tag-uri
0.0

0 Reviews

Rating 0
Calitate 0
Livrare 0
Prospețime 0

0 Reviews

Write a Review

Informații suplimentare

Stănuș Elena

Telemea de oaie proaspătă si maturată

Caș de oaie

Brânza de burduf frămîntată

Urdă

Livrăm cu drag

Cumpărând produse locale, banii dumneavoastră vor ajunge direct la producător, fără niciun intermediar, iar acest lucru va favoriza menţinerea exploataţiilor agricole din zonă. În plus, ajutăm economia locală şi contribuim la îmbunătăţirea relaţiilor interumane dintre locuitorii aceleiaşi zone.

Register

You don't have permission to register