Societatea noastră are ca obiect de activitate comercializarea de material săditor, în special a puieţilor de alun (Corilus avellana). Calitatea, seriozitatea şi nu în ultimul rând experienţa de peste 20 ani în cultura alunului ne îndreptăţesc să afirmăm că suntem partenerul potrivit şi recomandat pentru cei care doresc să pornească o afacere în acest domeniu.

Suntem o echipă cu experienţă în acest tip de cultură puţin cunoscută în ţara noastră dar care se dezvoltă exploziv în ultimii ani, dovadă fiind numărul mare de puieţi pe care societatea noastră i-a comercializat din anul 2014. Comercializăm material săditor şi totodată oferim şi consultanţă pentru cei care intenţionează să înfiinţeze o cultură de alun, colaborarea cu noi vă asigură garanţia unei reuşite, a unei afaceri care să vă ofere o alternativă, un viitor în care câştigul realizat din aceasta cultură să vă asigure un venit decent.

O parte din puieţii pe care îi comercializăm sunt produşi de noi,  iar o parte sunt importaţi din Italia, zona Viterbo, o zonă unde sunt concentrate mai bine de jumătate din suprafeţele cultivate cu aluni din această ţară care ocupă locul 2 în lume la această cultură. Plantele se acomodează foarte bine la condiţiile pedoclimatice ale ţării noastre, podişurile subcarpatice, zonele deluroase cu cote de până la 800 metri reprezentând un areal ideal pentru această cultură. Materialul săditor comercializat de noi este certificat, prelucrarea şi comercializarea acestora fiind vizată de Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor şi Unitatea Fitosanitară Alba.

De asemenea, cultivăm alune pe o suprafaţă de aprox. 12 ha în localitatea Ciuguzel, comuna Lopadea Nouă și implementam un proiect finanțat prin AFIR pentru valorificarea şi procesarea alunelor de pădure. În prezent am achiziționat o mașină de spart alune, de prăjit, de ambalat in pungi și un tocător resturi vegetale.
În curând vom putea pune la dispoziția clienților: alune crude la 100 respectiv la 250 g dar și alune prăjite la aceleași gramaje.

Beneficiile alunelor de pădure: sunt bogate în vitamina E (ajută la regenerarea țesuturilor, refac vasele de sânge și veghează asupra sănătății muschilor), vitamina B6 (ajută metabolizarea proteinelor și absorbția acestora) și nu în ultimul rând vitamina B1 (are grijă de apetitul nostru și de rezervele de energie).

0.0

0 Reviews

Rating 0
Calitate 0
Livrare 0
Prospețime 0

0 Reviews

Write a Review

Informații suplimentare

Crăiță Daniel- ALUN PLANT SRL

Alune de pădure

Puiet de alun

Livrăm cu drag

Cumpărând produse locale, banii dumneavoastră vor ajunge direct la producător, fără niciun intermediar, iar acest lucru va favoriza menţinerea exploataţiilor agricole din zonă. În plus, ajutăm economia locală şi contribuim la îmbunătăţirea relaţiilor interumane dintre locuitorii aceleiaşi zone.

Register

You don't have permission to register