Relaxare cu lavandă!

Totul a început cu un vis. Visul unei femei, a unei mame, care ulterior a devenit visul unei familii. Acest vis era un loc de relaxare, o oază de linişte şi meditaţie, un loc de recreere. Satul Lopadea Nouă, unde trăiesc şi acum era perfect pentru acest vis. În anul 2016, la marginea satului, au înfiinţat o cultură de lavandă de 30 de arii cu aproximativ 5000 de butaşi. Plantele s-au acomodat foarte bine unde au fost plantate şi s-au dezvoltat frumos. Soiul este Angustifolia, lavanda franceză. Pe lângă floare, prin distilare se obţine uleiul esenţial de lavandă şi apa florală. Toate sunt prelucrate de familie în produse cosmetice precum săpunuri, creme, săculeţi cu lavandă, sare de baie cu lavandă.

Beneficiile lavandei

În general, lavanda, prin elementele ei, are multiple beneficii. Se foloseşte în fitoterapie şi aromaterapie, în bucătăria tradiţională mediteraneană, ameliorează diferite probleme medicale precum arsuri, migrene, insomnii, muşcături de insecte, infecţii şi poate oferi echilibru întregului organism.

Lavanda are proprietăți calmante, diuretice, antiseptice și cicatrizante. Aceasta ajută organismul să se adapteze la stres sau la anumite dezechilibre. Este de un real ajutor pentru relaxare și ajută foarte mult la instalarea somnului. Preparatele pe bază de levănțică sunt indicate în neurastenie, surmenaj, stări de iritabilitate nervoasă, anxietate, dureri de cap și chiar depresie. Lavanda ameliorează digestia, elimină flatulența, stimulează secreția biliară, ameliorează durerile musculare și menstruale. Se consideră că poate fi benefică în unele tipuri de astm. Renumitul ulei esențial de lavandă are acțiune sedativă, relaxantă muscular, antiinflamatoare, analgezică, cicatrizantă, scade tensiunea sangvină, reduce manifestările stresului. Lavanda se foloseşte și la baie, în scop terapeutic pentru tratarea problemelor circulatorii.

Lavanda este folosită atât ca plantă de decor, cât și în gastronomie ca ingredient principal în șerbeturi sau înghețate. Siropul de lavandă echilibrează glicemia şi reduce semnificativ migrenele.

Începând din 2019, în perioada înfloririi, familia Szilagyi-Gyori organizează în lanul de lavandă de la Lopadea Nouă un eveniment special, dedicat familiei, prieteniei şi bucuriei vieţii. Acolo se pot face fotografii, se pot degusta şi cumpăra produse cosmetice şi alimentare pe bază de lavandă, dar şi preparate pe bază de coacăze.

Familia de producători Szilagyi-Gyori vă recomandă cu căldură lavanda si produsele din lavandă, precum și consumul fructelor, al siropului si a vinului de coacăze, toate produse la Lopadea Nouă, o zonă minunată, nepoluată.

.

.

0.0

0 Reviews

Rating 0
Calitate 0
Livrare 0
Prospețime 0

0 Reviews

Write a Review

Contact info

Strada Tudor Vladimirescu 34, Alba Iulia 510001, România

Social Profiles:
Informații suplimentare

Szilagyi- Gyori Ildiko

Ulei esential de lavandă

Săculeț cu lavandă

Ulei de masaj

Sare de baie cu lavandă

Ceai de lavandă

Săpunuri de casă pe bază de lavandă de diferite forme și mărimi

Crema hidratanta si contur ochi si buze

Apă de lavandă (dezinfectant)

Sirop de lavandă

Vin de coacăz negru

Sirop de coacăz negru

Livrăm cu drag

Cumpărând produse locale, banii dumneavoastră vor ajunge direct la producător, fără niciun intermediar, iar acest lucru va favoriza menţinerea exploataţiilor agricole din zonă. În plus, ajutăm economia locală şi contribuim la îmbunătăţirea relaţiilor interumane dintre locuitorii aceleiaşi zone.

Register

You don't have permission to register